Uncategorized

6 manieren om een uniseks overhemd voor mannen of vrouwen te stylen

Unisex shirt
 

Vanuit sartoriaal oogpunt is ieder mens een geslacht. Vanuit marketingoogpunt is ieder van ons echter een consument en een marktsegment. Als zodanig wordt ons regelmatig gevraagd onze individualiteit te presenteren via kleding – zoals bij genderspecifieke merken als Theory of J Brand of directionele labels die de voorkeur geven aan "mannelijke" silhouetten boven hun "vrouwelijke" tegenhangers. Toch lenen niet alle kledingstukken zich even goed voor deze binaire behandeling. Unisex of niet unisex? Dat is de vraag. In deze blogpost gaan we na hoe je een uniseks overhemd (of welk mannenoverhemd dan ook) kunt stylen om je individualiteit te tonen, ongeacht je geslacht.

Heb een basis begrip van verhoudingen

Ten eerste moet je een basiskennis hebben van verhoudingen om een uniseks overhemd te kunnen stylen op een manier die de individualiteit van de drager laat zien. Weten hoe een kledingstuk bij u past en hoe het u staat, helpt u niet alleen bij het kiezen van uw volgende outfit, maar ook bij uw kast. Als u een appelvormig lichaamstype hebt (met een appelvormige taille), wilt u geen te ruim herenoverhemd dragen. Heb je een peervormig lichaamstype (met een breder bovenlichaam en smallere heupen), dan zoek je een herenoverhemd dat nauwsluitend is bij de borst, maar een lossere snit heeft in de taille. Als u uw verhoudingen kent, haalt u het meeste uit een unisex shirt.

Begrijp uw figuurtype.

Er is geen eenheidsworst als het gaat om stijl en mode. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor iemand anders. Wat werkt voor het ene geslacht, werkt misschien niet voor het andere. En wat voor het ene lichaamstype werkt, werkt misschien niet voor het andere. Begrijp dus goed wat uw figuurtype is voordat u probeert een uniseks overhemd te stylen. Er zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden bij het begrijpen van uw lichaamstype:

  • Lengte is een grote factor bij het begrijpen van je lichaamstype. Langere mensen hebben over het algemeen een ander silhouet dan kortere mensen.
  • Het type taille is een andere belangrijke factor om te overwegen. Is uw taille meer horizontaal of meer verticaal? Zit hij dichter bij uw navel of verder naar beneden? Is hij smaller of breder?
  • Wat de schouders betreft, wilt u de meest evenwichtige pasvorm vinden tussen bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om uw gezicht met gemak te omlijsten.

Wees creatief met sluitingen en accessoires.

Hoewel de snit en de stijl van het overhemd uniseks zijn, staat de individualiteit van de drager centraal. Wat werkt voor de ene persoon werkt misschien niet voor de andere, maar wat werkt voor het ene geslacht kan ook werken voor het andere geslacht. Wees dus niet bang om te experimenteren met de stylingopties van het overhemd. Als een button-down overhemd manchetten heeft, probeer het overhemd dan zelf te manchetten met kwastjes, knopen of een sjaal. Probeer een stropdas, sjaal of riem toe te voegen om meer contrast te brengen in het neutrale kleurenpalet van het overhemd. Als een overhemd een manchet heeft, voeg dan zelf een manchet toe.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in hoe je een unisex overhemd kunt stylen en hoe je een unisex overhemd echt kunt stylen om je individualiteit te laten zien. Misschien hoeft u niet over te stappen op een uniseks merk of stijl, maar de tips en technieken in dit artikel kunnen u helpen met elk mannenoverhemd dat u bezit, van een button-down tot een polo.

En als het gaat om stijl en mode is er geen pasklare oplossing – u zult wat moeten experimenteren om te vinden wat voor u het beste werkt. Dus ga je gang, breek uit je genderstereotypen en stijl een uniseks shirt om je individualiteit echt te laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.