fashion

Hoe een Black Diamond te onderhouden

Haaientand ketting

 

Halskettingen lijken veel op ringen, met een carotide. Ze worden gemaakt van korund, koraal, jaspis, onyx of kwarts en soms van andere materialen. Een halssnoer van goede kwaliteit moet gemaakt zijn van tenminste 90% korund en alle kunstmatige materialen moeten worden weggelaten.

Een kruissnoer, –ketting of -ketting is een kruising tussen een hanger en een halssnoer of een halssnoer en een ring. Het wordt meestal om de hals gedragen en is gefragmenteerd, maar er zijn verschillende varianten waarbij het middenstuk is verwijderd of alleen de rand afneembaar is. Veel mensen dragen ze graag als familie-aandenken.

Het is de halsketting bij uitstek voor veel mensen over de hele wereld. Veel ruinen, jongens en mannen dragen ze. Soms zie je ook jonge vrouwen die Dorothy in de Tovenaar van Oz spelen met een halssnoer met bruine glazen stenen. Veel van de oudere popsterren en muzikanten zijn grote fans van halskettingen en vintage juwelen. Enkele van de grootste fans zijn de leden van Theken’s Army, een rockband waarvan de naam is afgeleid van de zin “The death of the soldiers is the only good thing that happened to us all” die werd uitgesproken door Tower Hamlets Band MC ter nagedachtenis van de leden van hun eenheid die omkwamen bij de poging een dorp te beschermen in de oorlog van 1971.

Iedereen met veel kennis van juwelen zal u vertellen dat een gewone zwart gebruinde diamant, mits goed verzorgd net als elke andere edelsteen van goede kwaliteit, zeer lang zal meegaan. Dit is een van de redenen dat niemand een echt idee schijnt te hebben hoe een zwarte diamant te onderhouden, behalve misschien bij diamantproducten met een extreem lange levensduur zoals een levenslange beugel of halsketting.

Volgens specialisten bestaan zwarte diamanten met een langere levensduur uit een ongewone mix van kobalt en ijzer, die 95% van de samenstelling uitmaakt. De juiste zorg met betrekking tot het kobalt en ijzer dat bij de diamant hoort, zal ervoor zorgen dat de diamant zijn waarde blijft behouden, soms tientallen jaren met behoud van al zijn slijtagewaarde.

Het gebruik van een schoonmaakdoekje om een zwarte diamant of ander wit juweelonderdeel schoon te maken zal deze schadelijke stoffen verwijderen, maar in extreme gevallen van onzorgvuldigheid kan de diamant volledig worden verloren, hoewel er veel remedies beschikbaar zijn, waaronder houtskoolproducten, die zullen helpen bij het verwijderen van deze onzuiverheden.

 

LEES MEER : 

Leave a Reply

Your email address will not be published.