fashion

Stomerij stof

Stomerij Uden

 

Chemisch reinigen is een reinigingsproces waarbij droge of schone kleding wordt ingehouden en vervolgens met behulp van detergenten klaar wordt gemaakt voor een nieuwe wasbeurt. De mate van reiniging wordt bepaald door het wasgoed en de stof, afhankelijk van de stof van het kledingstuk of het gewicht van het te reinigen materiaal.Richtlijnen voor het reinigen van stof:

De natte look, vooral in truien, wordt door veel klanten gewaardeerd. De voorbehandeling wordt gevolgd door een warme omgeving voor het reinigen van de stof, wat leidt tot vlekken van zachtheid. Verschillende soorten materialen worden gewoonlijk gemengd van katoenoyogal katoen spikewash hytestopea pool doek lycra mix van 50/50.

Kernpunten van gemengde stofkleuring: Door in de voorbehandeling een 50/50 katoen/hytestopea-mengsel te mengen met een kleurstof op synthetische basis (voorheen moggy), wordt de stof op een warmwatertemperatuur gewassen en vervolgens voorbehandeld. Bij het wassen in warm water is er meestal geen voorbehandeling nodig en is de stof klaar om te worden gekleurd. De stof wordt gewassen in een wasbeurt met wasmiddel, wasverzachter en wasverzachter..Bij een wasbeurt met warm water worden er in het algemeen geen vlekken op de stof gemaakt, maar de stof wordt nog steeds gewassen in het warme water, en het wasmiddel wordt uit de stof gewassen. Wordt de stof met een wasmachine in warm water gewassen, dan is er normaal gesproken geen voorbehandeling nodig, de stof wordt in het warme water gewassen en het wasmiddel wordt eruit gewassen. De was- en wasmiddel functie is niet nodig omdat het wasmiddel, indien gebruikt, zou zijn verdwenen KArabesque.

Bij vilten is er geen duplex-draad, de stof gaat gewoon rechtstreeks van de doek naar het garen, bij stoffen is er fijne keperbinding, en bij veters is het patti of luie binding, bij garlov edinor is er een kleine lus aan het eind van de patti of nog lager zijn er kleine rechte steken. Maar al het mengen wordt gedaan voordat het naar de machine gaat om gekleurd te worden.

Zo hebben wij nu in onze stomerij in uden stofreinigers die 20/20 twill met garlov edinor-katoen mengen tegen een lage prijs worden verkocht en toch de stof stikken alsof het maagdelijk was. Door de lichte structuur van de vezels gaat er op een bepaald moment minimaal 1% vetzuren in het garen zitten. Hierdoor ontstaat een gebrekkig effect op de stof dat met het blote oog bijna niet waarneembaar is. Door deze lichte onvolkomenheid in de garens krijgt de stof een regenboogmix van kleuren en dit maakt de stof glanzend en bijna plasticachtig.

Dit alles werd even toegelicht, maar we mogen de ogen van de draagster niet vergeten. Alle mannen zullen altijd je jurk opmerken en de stof zal een groot statement maken. Een man met overgewicht zal een maat niets kopen en een kleine man zal een grote kopen en dan zal de stof een groot statement maken omdat de grote man recht staat en ook recht kijkt, net als een dollarbiljet.

De ontwerper, niet de mannequin, is degene die beslist wat de stof moet zijn. Voor de korte jongens is de elastische polyester stof de vorm over all vriend. Deze stof is zeer licht van gewicht maar houdt een sterke vorm. Het moet gepaard gaan met een nekstring of jarretelgordel en een schoen die je niet aan je voeten kunt laten glijden.

De lange en zwaargebouwde man moet werken met zwaardere stoffen die tweelaags of zwaarder zijn. Wees zeer voorzichtig met deze stof wanneer u zich laat opmeten. Dit is een zeer rekbaar materiaal en zal het hele lichaam omvatten. Als u zich laat opmeten, ga dan met uw benen iets uit elkaar staan en meet rond het lichaam, net onder het zitvlak. Doe dit; laat dat afgeronde getal uw definitieve maat zijn.

Dit alles klonk erg verwarrend, maar katoenen stoffen in zowel de wet look twill als de zachte faded look rayon werden ons voorgesteld.Rayon is een onderhoudsarme stof voor onderhoudsarme kledingstukken, terwijl kasjmier niet slecht is voor wie zich warm en behaaglijk wil voelen.Dit was een zeer informatieve en onderhoudende show.

 

LEES MEER : 

Kledingreparatie Eindhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published.