fashion

De geschiedenis van jeans

Kledingzaak Beuningen

Korte inleiding tot jeans en bell-bottom jeans:

Ook dit is een van de altijd populaire modetrends. Een goed onderwerp om mee te beginnen is de geschiedenis van jeans en bell-bottoms. Heb je ooit gehoord van Levis? Of bovendien, heb je er ooit een gedragen? Op beide vragen krijg je een goed antwoord als je een goede spijkerbroek draagt. Welke jeans? Welk ontwerp? Die ene kerel van het geitenleren pak? Er zijn zoveel soorten jeans die tegenwoordig hun weg naar de consument vinden. De cowboy look is zo in op dit moment. Zelfs die top CEO ziet er een beetje grappig uit met zijn verfrommelde jeans.

In het midden van de 20e eeuw was Levis erg populair. Ze werden gedragen door veelbelovende jonge hipsters die beroemd zouden worden. Het bedrijf maakte ze in twee verschillende pasvormen (noslim en regular) die uitgroeiden tot het betrouwbare kledingstuk waarnaar men op zoek was in de kledingzaak. Mannen voelden zich aangetrokken tot die hipsters omdat zij het perfecte symbool van de hedendaagse stijl waren. Een klassiek voorbeeld zou Justin Timberlake zijn.

Toen verschenen de bell-bottoms. Ze werden ook wel flared jeans genoemd. Het idee was ontleend aan werkende mannen. Ze werden gemaakt van zwaarder katoen omdat ze normaal veel gedragen werden. De stof kon tegen een stootje. Het all-American imago kwam weer in beeld.

Deze nieuwe jeans werd een steunpilaar in de garderobes van tieners. Hipsters begonnen ze te dragen. Degenen die bang waren om hun look te verpesten of er trendy uit wilden zien, gingen voor de lichtere, kleurrijkere varianten. Bovendien werd het ook een gelegenheid om de ruit uit te vegen.

Toen het decennium eind jaren 70 zijn hoogtepunt bereikte, werden designerjeans een rage. Deze nieuwe jeans werden gestileerd door de topmerken. Elke stijl werd geĆÆmiteerd door degenen die moedig genoeg waren om een risico te nemen. Het tijdperk wordt herinnerd om de buitensporig levendige kleuren en de contrasten in de brede waaier van wassingen.

De hoge taille met de rechte pijp was de stijl van designermerken als Calvin Klien. De boyfriend-jeans, de jeans met boorden aan de pijpen, de high-waisted en de low-rise jeans waren allemaal ontwerpen die de stijl mee bepaalden. De Bellbottom Disco Jeans uit de jaren 80 spreekt boekdelen over de mode van die tijd.

Designerjeans hebben verschillende incarnaties doorgemaakt. De stijl van jeans uit de jaren 70 en 80 wordt in herinnering gehouden, terwijl met moderne ontwerpen wordt geƫxperimenteerd. Terwijl in de vroegere decennia de stijl beperkt was tot de oudere generatie, zijn er in de 21e eeuw jeans in alle stijlen te vinden.

De stijlen van jeans uit de 21e eeuw zijn nagebootst van die uit de late jaren 70 en 80. De populaire jeansmerken zoals Funcky produceren elegante jeans met een hoog maatwerkgehalte. De brede waaier van ontwerpen en kleuren in jeans zijn voor u beschikbaar. Afgezien van de conventionele blauwe stonewash spijkerbroek, diverse andere kleuren zijn ook beschikbaar.

Waarom zou je voor jeans kiezen als er andere alternatieven zijn? Er zijn herenkledij zoals sweattilded (TM) jeans die met blazers kunnen gedragen worden. Weliswaar zijn ze goedkoper, maar ze zijn alleen goed voor chique kleding. U kunt ze niet dragen met t-shirts. Tenslotte passen ze alleen in de taille, maar kunnen ze niet onder de billen worden gedragen.

Dus, als je uniek wilt zijn, wat is dan een betere manier om de enige echte te zijn? Stijl jezelf met designer jeans van het beste merk zoals Hillary Clarks. In tegenstelling tot de gewone jeans, zijn deze exclusief handgemaakt. De rijke stof is gesneden in rijkelijk verzadigde stijlen, waardoor een verhoogde taille lijn mogelijk is.

De jeans die de gewone man draagt, valt misschien niet zo onberispelijk als de jeans van de beste merken. Stijlvolle ontwerpen geven gratie aan de gewone jeanskleding van de gewone man. Wat iedereen nodig heeft is een individueel gevoel voor dressing!

Lees meer:

Herenmode Beuningen

Herenmode Nijmegen

Leave a Reply

Your email address will not be published.